Publicaties

Nieuwsbrief #7

Beste lezer, de herfst is inmiddels begonnen en de zorg staat onverminderd in de publieke belangstelling. We hebben de afgelopen periode actief deelgenomen aan het debat over de druk op de acute zorg. We hebben gewerkt aan mooie opdrachten en over twee daarvan vertellen we u in deze nieuwsbrief met trots meer. Daarnaast introduceren we onze whitepaper over besturing. En tot slot brengen we graag onze vacature onder uw aandacht.

  • Case: Hoe krijg ik inzicht mijn kansen in de markt?
  • Case: Hoe vertaal ik toekomstige werkprocessen naar een ruimtelijk programma van eisen?
  • Whitepaper besturing: Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt.
  • In de pers: MSB kan nog jaren vooruit
  • Vacature senior adviseur

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande thema’s met ons door willen praten, aarzel niet om contact op te nemen. Met vriendelijke groet, Klaas, Rob, Geert, Birgite, Marije & Joan.

Inzicht

Een aanbieder van diagnostiek hebben we inzicht gegeven in de marktpotentie, het marktaandeel en de omvang van de concurrentie op het vlak van state-of-the-art diensten voor de eerste lijn, tweede lijn en ZBC’s. Hierbij hebben we rekening gehouden met de verschillende klantgroepen waarvoor de diensten worden verricht alsook met de geografische gebieden waarbinnen de klantgroepen werkzaam zijn. Lees meer.

Visie

Een ziekenhuis wil nieuwbouw realiseren voor de verpleegomgeving en de behandelomgeving. fluent is gevraagd met de betrokken zorgroepen en ondersteunende diensten een programma van eisen (PvE) op te stellen. Lees meer.

LEF

De zorg is al sinds jaar en dag een complexe omgeving . Waarom is het ene ziekenhuis beter in staat met deze complexiteit om te gaan en de juiste zorg op het juiste moment aan haar klant te blijven bieden dan het andere? Het gaat om de uitvoering en effectieve sturing op flexibiliteit, zorgvraag, samenwerking, rendement en realisatie. Onze visie op besturing hebben we beschreven in de whitepaper “Besturen: Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt.” Lees meer.

Vacature

fluent zoekt een senior adviseur met Inzicht, Visie & Lef die mede invulling geeft aan het domein organisatie. Lees meer.

In de pers

MSB als tussenmodel kan nog jaren vooruit aldus Klaas Bochove in zijn blog op Skipr. Lees meer.