Publicaties › Nieuwsbrief

Nieuwsbrief #10

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief praten we u graag bij over twee denkmodellen voor leiderschap in de zorg, een casus over inzicht in de potentie van samenwerking, onze visie op ontschotting in de zorg en we introduceren onze nieuwe collega Erwin Winkel. Veel leesplezier!

Analyse potentie samenwerking topklinisch en algemeen ziekenhuis

Twee naburige ziekenhuizen onderzoeken het potentieel van nauwere samenwerking. Partijen werken op vakgroep niveau al samen, maar er is nog geen gecoördineerde samenwerking op ziekenhuisniveau en de vraag is of die er moet komen. Aan fluent is gevraagd om de potentie inzichtelijk te maken aan de hand van feiten. Lees meer.

Leiderschap in de zorg: twee denkmodellen

De zorg verandert in rap tempo. Dit levert voor bestuurders en managers hoofdbrekers op. In onze nieuwste whitepaper laten we u kennismaken met twee denkmodellen die ten grondslag liggen aan onze visie op leiderschap. Lees meer.

Er zit schot in het ontschotten van de schotten

Het heeft even geduurd maar langzaam begint de zorg te kantelen naar ketens en patiëntgroep benaderingen in plaats van de klassieke lijnen benadering. Dus waar substitutie nog ging over een overdracht van zorg, gaat het in netwerken om samen waarde voor de patiënt te creëren. De juiste zorg op het juist moment leveren is de grootste uitdaging hierin. Lees meer.

Erwin Winkel wordt geassocieerd partner van fluent


Met ingang van 1 december 2017 treedt Erwin Winkel toe als geassocieerd partner van fluent. Directeur Geert de Kousemaeker van fluent: ‘Ik ben blij dat we Erwin mogen verwelkomen. Erwin brengt naast veel ervaring ook nieuwe kennis en inzichten bij fluent. Erwin past goed in het team en we gaan binnenkort ook onze nieuwe propositie om de zorg verder te ontschotten aan het veld presenteren.’ Lees meer.

fluent zoekt senior adviseur

fluent is een verfrissende partij voor de zorg. Samen met klanten zien we en gaan we de uitdagingen van de zorg aan. Wij zoeken naar adviseurs met inzicht, visie en lef! Lees meer.