Over fluent

Geert de Kousemaeker

Adviseur

Gedreven zorgveranderaar, vader van twee prachtige kinderen, Amsterdam, meer dan 15 jaar ervaring in de zorg, fusies, innovaties, bedrijfsmatig (samen) werken, opzetten nieuwe zorginitiatieven, analytisch en ambitieus. Duidelijke geldingsdrang en maatschappelijke betrokkenheid.Mijn motto is: het onmogelijke mogelijk maken, door het ondenkbare denkbaar te maken.

Hoe zie ik de toekomst van de zorg?

De komende jaren ligt de uitdaging in het transformeren van de zorg van een centrale geregisseerde Zorg (VWS) naar decentrale maar ook verschillende regionale organisatievormen. Of dit nu de langdurige of de curatieve zorg is, iedereen is in verandering en dat zal voorlopig ook zo blijven. Langzaam gaan we over van aanbodsturing naar vraagsturing, waarbij de vraag ook duidelijk wijzigend is. Dit betekent dat we zullen moeten anticiperen ipv reageren en flexibiliteit en elasticiteit moeten tonen als zorginstellingen. Dit brengt onzekerheid maar zeker ook kansen met zich mee, ik ben van de kansen nemen en het helpen van de zorg in deze transitie.

Wat wil ik bereiken?

De zorg structureel veranderen in de goede richting, niet door revolutie (dat duurt altijd maar kort) maar wel door evolutie (duurzaam). Ik heb de ambitie om de zorg doeltreffend te maken en te houden (doeltreffend is de juiste zorg met hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs beschikbaar houden daar waar het nodig is).

Waar ben ik goed in?

Strategie vorming, out of the box denken, neerzetten nieuwe zorgconcepten, ondernemen, analytisch vermogen, veranderkunde verbinden en innoveren met verstand van zorg, medisch inhoudelijk maar ook met mijn ervaring als zorgverzekeraar.

Wat is mijn wens voor de zorg?

Ik wens dat de zorg vooral zich blijft ontwikkelen en we ook de kansen gaan zien, we leven te veel in bedreigingen en daarmee ook in defensief gedrag (reageren), dit kan in dezelfde situatie ook in het denken in kansen en daarmee offensief gedrag (anticiperen), ik hoop dat we dit in deze schitterende sector ook weten te bereiken.

Wilt u mij persoonlijk spreken dan kan dat via:

geert@fluent.nl

06-5572 0065